Sudkyňa nariadila rodičom zmeniť meno dieťaťa z Mesiáš na Martin

NETKY.SK • 12 August 2013, 11:14 • 2 min
Sudkyňa nariadila rodičom zmeniť meno dieťaťa z Mesiáš na Martin

BRATISLAVA - Sudkyňa Lu Ann Ballew z amerického štátu Tennessee nariadila rodičom zmeniť krstné meno ich sedemmesačného syna z Messiah (v preklade Mesiáš, pozn. SITA) na Martin. Odôvodnila to tým, že jediný skutočný mesiáš je Ježiš Kristus.

slovakia

left justify in out

Rodičia chlapca menom Messiah DeShawn Martin sa obrátili na súd po tom, čo sa nevedeli dohodnúť na chlapcovom priezvisku. Sudkyňa Ballew im však namiesto toho minulý týždeň nariadila, aby mu zmenili aj krstné meno. Chlapec by sa podľa nej mal volať Martin DeShawn McCullough. "Slovo mesiáš je titul, ktorý získal iba jeden človek a tým je Ježiš Kristus. Dieťa s takýmto menom by malo pravdepodobne problémy, pretože pochádza z okresu Cocke, kde žijú prevažne kresťania. Veľa ľudí by s tým mohlo mať problém," uviedla sudkyňa pre miestnu televíziu WBIR. Chlapcova matka Jaleesa Martin sa však proti súdnemu rozhodnutiu plánuje odvolať. "Nemyslela som si, že sudkyňa môže pre svoje vierovyznanie zmeniť môjmu dieťaťu meno," vyhlásila Martin.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona