Sudkyňa nariadila povolenie homosexuálnych manželstviev v New Jersey

NETKY.SK • 28 September 2013, 09:37 • 2 min
Sudkyňa nariadila povolenie homosexuálnych manželstviev v New Jersey

NEW YORK - Súd v americkom štáte New Jersey nariadil v piatok povolenie manželstiev párov rovnakého pohlavia od 21. októbra tohto roku, oznámila agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Sudkyňa vyššieho súdu v štátnej metropole Trenton dospela k záveru, že doterajší systém registrovaných partnerstiev je v rozpore s ústavne zakotvenou požiadavkou rovnakej právnej ochrany pre všetkých občanov.  

Súčasná legislatíva spôsobuje, že homosexuálne páry nemajú nárok na federálne manželské benefity, čo je podľa nálezu sudkyne protiprávne. 

Nariadenie je súčasťou dlhotrvajúceho sporu, ktorý voči štátu New Jersey iniciovala skupina homosexuálnych párov. Proti rozhodnutiu súdu je ešte možné podať odvolanie a dosiahnuť odklad jeho realizácie. V prípade, že bude uvedené do praxe, stane sa New Jersey 14. štátom USA s legálnymi zväzkami homosexuálov a lesbičiek. Okrem toho sobáše homosexuálov povoľuje aj federálna metropola Washington. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies