Sudcu z Topoľčian odsúdili za prijímanie úplatku na päť rokov

NETKY.SK • 17 Jún 2013, 16:43 • 2 min
Sudcu z Topoľčian odsúdili za prijímanie úplatku na päť rokov

BRATISLAVA - Samosudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku - pracovisko Banská Bystrica na základe obžaloby prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) rozsudkom uznal za vinného sudcu Okresného súdu Topoľčany Vlastimila V. zo spáchania trestného činu prijímania úplatku a inej nenáležitej výhody a odsúdil ho na trest odňatia slobody vo výmere päť rokov nepodmienečne.

slovakia

left justify in out

Súd na základe verdiktu z 10. júna mu uložil zároveň zákaz výkonu sudcovského povolania a peňažný trest vo výške 2000 eur. Podľa rozsudku mal obvinený sudca v dvoch prípadoch v roku 2005 prijať v súvislosti s výkonom funkcie sudcu peňažné úplatky spolu vo výške 20.000 Sk. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa ÚŠP Andrea Predajňová. Verdikt nie je právoplatný, pretože sudca aj ďalší dvaja obžalovaní sa voči rozsudku odvolali a teda vo veci bude opäť konať Najvyšší súd SR, ktorý už raz v tejto kauze rozhodoval.

Prokurátor ÚŠP spolu so sudcom Vlastimilom V. obžaloval aj advokáta Jaroslava V., ktorý mu ako sprostredkovateľ úplatok vo výške 10.000 Sk odovzdal, ako aj ďalšiu osobu Miroslava S., ktorý úplatok cez advokáta poslal. ŠTS za to uznal advokáta Jaroslava V. aj Miroslava S. za vinných z trestného činu podplácania a uložil  im trest odňatia slobody vo výške 18 mesiacov s podmienečným odkladom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies