Sudcu, ktorý z väzby pustil údajného nájomného vraha potrestali preradením

NETKY.SK • 18 Október 2011, 20:11 • 2 min
Sudcu, ktorý z väzby pustil údajného nájomného vraha potrestali preradením

Sudcu, ktorý z väzby pustil údajného nájomného vraha potrestali preradením

slovakia

left justify in out

img

Sudca Najvyššieho súdu SR Ján Mihál, ktorý je zodpovedný za prepustenie údajného nájomného vraha zo zločineckého gangu Róberta O. z väzby, bude preradený na súd nižšieho stupňa. Rozhodol o tom dnes odvolací senát disciplinárneho súdu. TASR to potvrdil Tlačový a informačný odbor (TIO) Najvyššieho súdu (NS) SR.

Disciplinárny súd dnes potvrdil prvostupňové rozhodnutie súdu z apríla tohto roku. Podľa návrhu na disciplinárne stíhanie z 21. augusta 2009, ktorý podal predseda NS SR Štefan Harabin, sa Mihál dopustil previnenia v troch bodoch. V prvom išlo o prepustenie z väzby na slobodu mediálne známeho Jaroslava P., člena údajného východoslovenského gangu Róberta O. V tom čase bol neprávoplatne odsúdený na doživotie. V ďalších bodoch mal byť zodpovedný za prieťahy v konaní v dvoch iných kauzách. Harabin vo svojom návrhu žiadal, aby bol Mihál zbavený funkcie sudcu. Súdna rada mu po začatí disciplinárneho stíhania pozastavila výkon funkcie, on obvinenia odmietal.

"Najvyšší súd SR rešpektuje rozhodnutie Disciplinárneho súdu, avšak nechápe legislatívnu zmenu ministerky Žitňanskej, kedy sudcu Štefana Harabina za jeho právny názor je možné vyzliecť z talára a sudcu, ktorý pomohol svojou chybou obžalovanému z dvojnásobnej vraždy na slobodu, preložia na iný súd a môže ďalej súdiť. Tento prípad je jednoznačným dôkazom, že ministerka spravodlivosti Žitňanská svojimi legislatívnymi zmenami nahrávala viac mafii ako slušným občanom," napísal v reakcii na dnešný verdikt disciplinárneho súdu TIO Najvyššieho súdu SR.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies