Sudcovská rada odsudzuje korupčné správanie

NETKY.SK • 30 Október 2019, 13:11 • 2 min
Sudcovská rada odsudzuje korupčné správanie

BRATISLAVA - Sudcovská rada Krajského súdu (KS) v Bratislave odsudzuje korupčné správanie a akékoľvek ovplyvňovanie rozhodnutí v súdnictve, ktoré považuje za absolútne neprijateľný stav. Uvádza to v uznesení, ktoré prijala.

slovakia

left justify in out

Súčasný stav je v príkrom rozpore s riadnym plnením povinností sudcu, ako aj riadnym fungovaním dôveryhodnosti súdnictva, uvádza sa vo vyhlásení, ktoré TASR poskytla predsedníčka Sudcovskej rady KS v Bratislave Zuzana Molnárová.

 

"Prípadné pochybenie jednotlivcov nie je možné vzťahovať na všetkých sudcov a na súdnictvo ako celok, keďže v justícii významne prevažujú sudcovia, ktorí svoju prácu vykonávajú svedomito a zodpovedne, a preto si zaslúžia dôveru verejnosti," dopĺňa vyhlásenie.

 

img

 

Sudcovská rada KS v Bratislave zároveň zastáva stanovisko, že je na orgánoch činných v trestom konaní, aby podozrenia z trestnej činnosti čo najskôr vyšetrili z dôvodu vyvodenia prípadnej trestnej zodpovednosti voči jednotlivým sudcom.

 

Na základe medializovaných informácií komunikácie sudcov Okresného súdu Bratislava I a Bratislava III, ako aj KS v Bratislave s obžalovaným podnikateľom Marianom K. bol im buď prerušený po disciplinárnych návrhoch výkon funkcie sudcu, alebo sami o to požiadali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies