Sudcovia v ZSS podľa Javorčíkovej neschválili Harabinovu kandidatúru

NETKY.SK • 29 Apríl 2014, 11:07 • 2 min
Sudcovia v ZSS podľa Javorčíkovej neschválili Harabinovu kandidatúru

BRATISLAVA - Radoví členovia Združenia sudcov Slovenska (ZSS) väčšinou hlasov neodsúhlasili kandidatúru Štefana Harabina na predsedu Najvyššieho súdu (NS) SR. V otvorenom liste to uviedla prezidentka združenia sudcov Za otvorenú justíciu (ZOJ) Katarína Javorčíková.

slovakia

left justify in out

"ZSS podľa našich informácií priamo navrhlo Štefana Harabina na túto funkciu," píše Javorčíková v liste adresovanom prezidentke ZSS Dane Bystrianskej. Fakt, že sa sudcovia v ZSS Harabina neodsúhlasili vyriešilo podľa Javorčíkovej konkurenčné združenie vyjadrením, že podporuje túto kandidatúru.

 

"Verejnosť pritom nerozlišuje medzi navrhovaním alebo podporou konkrétneho kandidáta a vaše vyjadrenie vníma ako prejav vôle sudcov organizovaných v ZSS opätovne zvoliť Štefana Harabina," uviedla ďalej Javorčíková. Reagovala na slová Bystrianskej v médiách, že Harabin má "podporu veľkej väčšiny sudcov". To považuje ZOJ za zavádzanie verejnosti.

 

Prezidentka ZSS Dana Bystrianska v pondelok (28.4.) informovala, že kandidátom združenia na predsedu NS je Štefan Harabin. Kandidatúru v tento deň schválila Celorepubliková rada ZSS.

 

"Sudcovia si vo všeobecnosti myslia, že je to osoba, ktorá preukázala aj v minulosti určité rezolútne postoje," vysvetlila výber sudcov Bystrianska. Sudcovia podľa nej žiadneho iného kandidáta nenavrhovali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies