Sudcovia budú voliť svojho zástupcu 25. novembra

NETKY.SK • 26 September 2014, 16:52 • 2 min
Sudcovia budú voliť svojho zástupcu 25. novembra

BRATISLAVA - Sudcovia budú voliť svojho deviateho zástupcu v Súdnej rade 25. novembra. Voľby vyhlásila predsedníčka rady Jana Bajánková.

slovakia

left justify in out

Informácia je zverejnená na internetovej stránke Súdnej rady SR. Návrhy na kandidátov na člena súdnej rady môžu podávať sudcovské rady, stavovské organizácie sudcov alebo najmenej desať sudcov do 13. októbra. Podľa zákona o súdnej rade návrhy budú doručované predsedníčke rady. O svojom ďalšom zástupcovi v tomto orgáne môže rozhodovať 1 400 sudcov.

 

Súdnej rade chýba jeden člen po novele ústavy, ktorá oddelila funkciu predsedu Najvyššieho súdu (NS) SR a šéfa Súdnej rady SR. Do novely, ktorá vstúpila do platnosti v septembri, bol predseda NS zároveň aj šéfom rady. Rada má 18 členov. Okrem deviatich členov volených sudcami, sú v nej aj po traja zástupcovia zvolení parlamentom, vládou a troch členov deleguje prezident.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies