Sudca zobral do väzby šiestich takáčovcov, vrátane Jagnešáka a bossa Kudličku

NETKY.SK • 1 Február 2017, 20:16 • 2 min
Sudca zobral do väzby šiestich takáčovcov, vrátane Jagnešáka a bossa Kudličku

BRATISLAVA – Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku - pracovisko Banská Bystrica vzal dnes do väzby šiestich obvinených z bratislavskej skupiny takáčovcov.

slovakia

left justify in out

"Do väzby bolo vzatých šesť osôb a prepustených bolo sedem osôb," povedala pre TASR hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Andrea Predajňová. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) voči rozhodnutiu ŠTS podal sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Najvyšší súd SR. Podľa informácií TASR do väzby ide jeden z bossov skupiny Ľubomír Kudlička prezývaný Kudla a aj bývalý kandidát na prezidenta Slovenského olympijského výboru (SOV) Milan Jagnešák.

 

img

 

"Sudca pre prípravné konanie ŠTS vzal dnes do väzby šesť osôb. Dôvodmi väzby sú obava z možného ovplyvňovania svedkov a pokračovania v trestnej činnosti. Rozhodnutie súdu ešte nie je právoplatné," informovala dnes TASR hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

 

Výsluchom obvinených začal v utorok (31.1.) sudca pre prípravné konanie ŠTS, pracovisko Banská Bystrica, rozhodovať o návrhu na vzatie do väzby 13 členov obávanej skupiny známej ako takáčovci. Na súd ich priviezli kukláči, vrátane údajného bossa gangu Ľubomíra Kudličku. Národná kriminálna agentúra ich zadržala 29. januára v Bratislave a okolí. Ľubomír Kudlička sa na polícii prihlásil sám.

 

img

 

Ako v utorok potvrdil prokurátor ÚŠP Alexander Bíró, muži patria do skupiny zvanej takáčovci. Čelia obvineniu predovšetkým "zo založenia zločineckej skupiny, hrubého nátlaku – vydierania a podvodu na najvyšších odsekoch". U niektorých žiada väzbu pre obavu, aby nemohli pôsobiť na spoluobvinených alebo svedkov, a tým mariť vyšetrovanie. U niekoho aj preto, aby nemohol pokračovať v trestnej činnosti a tiež pre obavu, že by sa dal na útek alebo sa skrýval.

 

Podľa prokurátora ÚŠP obvinenia sa týkajú skutkov staršieho dáta, od roku 2009 až doposiaľ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies