Sudca zamietol odvolanie dvoch Austrálčanov odsúdených na smrť za pašovanie drog

NETKY.SK • 24 Február 2015, 07:39 • 2 min
Sudca zamietol odvolanie dvoch Austrálčanov odsúdených na smrť za pašovanie drog

JAKARTA - Indonézsky súd zamietol dnes odvolanie dvoch Austrálčanov odsúdených v Indonézii na smrť po tom, ako im prezident Joko Widodo odmietol udeliť milosť. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Proti dnešnému rozhodnutiu súdu sa plánujeme odvolať. Na podanie odvolania máme dva týždne. Ak sa bude postupovať v zmysle platných zákonov, poprava by mala byť až do ukončenia právneho konania odložená," uviedol právny zástupca odsúdených Todung Mulya Lubis.

 

Indonézsky prezident dnes v súvislosti s plánovanou popravou 11 ľudí, z ktorých väčšina bola odsúdená za drogové trestné činy, varoval cudzie štáty, aby nezasahovali do práva Indonézie vykonávať trest smrti.

 

Austrália sa na poslednú chvíľu snaží zachrániť životy dvoch svojich občanov Andrewa Chana (31) a Myurana Sukumarana (33), ktorých indonézsky súd uznal za vinných z pašovania drog a odsúdil ich na smrť.

 

Obaja boli vodcami takzvanej Balijskej deviatky, skupiny deviatich Austrálčanov, ktorých v roku 2005 zatkli indonézske orgány pri pokuse prepašovať z Indonézie do Austrálie 8,3 kilogramu heroínu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies