Sudca vzal do väzby jedného zo šátorovcov

NETKY.SK • 5 August 2016, 17:20 • 2 min
Sudca vzal do väzby jedného zo šátorovcov

BANSKÁ BYSTRICA – Sudca pre prípravné konanie na pracovisku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici dnes čiastočne vyhovel návrhu prokurátora a vzal do väzby jedného z troch obvinených zo skupiny podsvetia zvaných „šátorovci“.

slovakia

left justify in out

Ide o bývalého policajta Borisa D. Obvinených Róberta R. a Juditu Cs. Zo zadržania sudca prepustil. Uznesenie nie je právoplatné, prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry i obvinený expolicajt podali proti nemu sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Najvyšší súd SR.


Súd o návrhu prokurátora rozhodoval v nadväznosti na akciu Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), ktorá v utorok 2. augusta zadržala sedem osôb. Po vypočutí štyroch z nich prepustili a pre ostatných troch požiadal prokurátor o ich väzobné stíhanie. Ide o bývalého policajta Borisa D., Róberta R. a Juditu Cs. Obvinení sú stíhaní pre trestný čin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a iné trestné činy. Expolicajt je obvinený, že sa podieľal na vražde Vojtecha E. v roku 2003 formou účastníctva. Dôvodom na jeho väzbu je obava, že by mohol ujsť a ovplyvňovať svedkov. U Róberta R. a Judity Cs. prokurátor žiadal väzbu z dôvodu možného ovplyvňovania svedkov.


Podľa polície z rôznej trestnej činnosti spájanej so zločineckou skupinou šátorovcov obvinili pätnásť osôb. Skupina páchala násilnú a ekonomickú trestnú činnosť na území Slovenska a Maďarska od roku 1999 až do roku 2010. Zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny v tomto prípade obvinili deväť osôb, ďalších šesť stíhajú za ekonomickú trestnú činnosť. Mali sa podieľať na nelegálnej výrobe cigariet v Orechovej Potôni. Ich výrobou v roku 2007 skrátili daň o takmer 18 miliónov vtedajších slovenských korún.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona