Sudca vzal do väzby členov zločineckej skupiny vrátane šéfa piešťanskej kriminálky

NETKY.SK • 6 Júl 2013, 06:22 • 2 min
Sudca vzal do väzby členov zločineckej skupiny vrátane šéfa piešťanskej kriminálky

BANSKÁ BYSTRICA – Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici dnes krátko pred 21. hodinou vzal do väzby osem mužov, medzi ktorými je aj vedúci funkcionár Policajného zboru v Piešťanoch.

slovakia

left justify in out

Skupina je obvinená zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, vydierania, lúpeže, poisťovacieho podvodu, poškodzovania cudzej veci, nedovoleného ozbrojovania a porušovania domovej slobody. Policajta obvinili aj z porušovania právomoci verejného činiteľa. Uznesenie o väzbe nie je právoplatné, prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry i všetci obvinení proti nemu podali sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Najvyšší súd. Sudca totiž iba u dvoch osôb akceptoval návrh na vzatie do väzby v plnom rozsahu. Pre agentúru SITA to uviedla hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Zločinecká skupina operovala na území západného a stredného Slovenska. Policajti obvinili zo siedmich skutkov dvanásť osôb. Podľa obvinenia zastrašovaním vymáhali pohľadávky od rôznych podnikateľov. Násilnú a ekonomickú trestnú činnosť páchali minimálne od roku 2010. 
Národná kriminálna agentúra uskutočnila akciu proti skupine v utorok v skorých ranných hodinách v Trnavskom, Trenčianskom, Banskobystrickom a Žilinskom kraji. Rozsiahla razia bola v mestách Piešťany, Trnava, Hlohovec, Martin, Trenčín a Veľký Krtíš súčasne a zúčastnilo sa na nej 150 policajtov. Zadržali deväť osôb z dvanástich. Po jednej osobe je vyhlásené pátranie a ostatné dve sa nachádzajú vo väzbe za inú trestnú činnosť. 

Obvineným hrozí trest odňatia slobody na päť až desať rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies