Sudca vyšetrujúci Sarkozyho dostal v liste náboj

NETKY.SK • 28 Marec 2013, 13:01 • 2 min
Sudca vyšetrujúci Sarkozyho dostal v liste náboj

BORDEAUX - Sudcovi, ktorý vyšetruje bývalého prezidenta Nicolasa Sarkozyho pre údajné nelegálne financovanie, prišiel výhražný list spolu so slepým nábojom. Jean-Michel Gentil, najprominentnejší z troch sudcov zaoberajúcich sa prípadom, dostal výhražnú poštu do svojej kancelárie v Bordeaux v stredu.

slovakia

left justify in out

Cieľom listu, ktorý obsahoval hrozby aj voči ďalším sudcom, je "podkopať prácu súdnictva", uviedol v tejto súvislosti zväz sudcov na svojej webovej stránke. Poznamenal tiež, že Sarkozyho vlastný právnik Thierry Herzog predtým spochybnil Gentilovu nestrannosť. Prípadom sa už zaoberá polícia.

Voči bývalému francúzskemu prezidentovi vzniesli minulý týždeň formálne obvinenie v súvislosti s údajným prijatím finančných darov od najbohatšej ženy Francúzska Liliane Bettencourtovej. Sarkozyho podozrievajú, že Bettencourtová mu v neoznačených obálkach odovzdala nespresnené množstvo financií určených na jeho kampaň z roku 2007. Päťdesiatosemročný exprezident tvrdí, že v tom čase navštívil jej dom len jediný raz, členovia Bettencourtovej služobníctva však tvrdia, že tak urobil viackrát. 

Výsledok kauzy môže ovplyvniť to, či sa Sarkozy vráti do politiky. Polícia jeho dom prehľadala ešte v júli, keď po skončení jeho funkčného obdobia prišiel o imunitu. Ďalšie prezidentské voľby vo Francúzsku sú naplánované na rok 2017.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona