Sudca voči policajtom nekonal viac ako päť rokov

NETKY.SK • 18 August 2014, 19:37 • 2 min
Sudca voči policajtom nekonal viac ako päť rokov

BRATISLAVA - Piati policajti mohli skončiť za mrežami, ale pre nečinnosť sudcu si užívajú slobodu.

slovakia

left justify in out

Sudca totiž nekonal tak dlho, až kým neboli skutky premlčané. Informovala o tom vo večernom spravodajstve televízia Markíza, ktorá navyše zistila, že jedného policajta neskôr opäť zamestnali na ministerstve vnútra.

 

Policajti z bratislavského dopravného inšpektorátu podľa Markízy kšeftovali s vodičskými preukazmi. Nešlo pritom o jednotlivca, ale o celé oddelenie. Stopla to až ministerská inšpekcia. "Voči piatim policajtom bolo vznesené obvinenie pre pokračujúci trestný čin zneužitia právomoci verejného činiteľa v súbehu s falšovaním a pozmeňovaním verejnej listiny," informovala televíziu Markíza Silvia Keratová z tlačového odboru Kancelárie ministra vnútra. 

 

Prokurátor voči všetkým vzniesol obžalobu a tak o ich vine mal definitívne rozhodnúť sudca. Sudca Pavol Dekánek však roky v tejto veci nič neurobil, nikoho nepredvolal a ani nevytýčil pojednávanie. Markíze to potvrdil jeden z obžalovaných policajtov Ladislav Márton, ktorý celému oddeleniu šéfoval. A tak sa stali z obvinených nevinní. Po piatich rokoch bol skutok premlčaný a vďaka sudcovi teda policajtov nielenže neodsúdili, ale ani len nesúdili. 

 

Keď šéfa oddelenia Ladislava Mártona súd oslobodil, opäť sa vrátil na ministerstvo vnútra. A opäť dostal vedúcu funkciu - tentoraz sa stal riaditeľom dopravy na sekcii hnuteľného a nehnuteľného majetku. Ministerstvo obhajuje svoj postup tým, že policajtov už neriadi a je len civilným zamestnancom. "Okrem splnenia iných podmienok predložil aj aktuálny odpis z registra trestov, ktorý bol bez záznamu," informovala Keratová. Ako však zdôraznila Markíza, čistý výpis z registra trestov nemá preto, že sa preukázala jeho nevina, ale pre nečinnosť sudcu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies