Sudca v prípade havárie španielskeho vlaku vzniesol ďalšie obvinenia

NETKY.SK • 11 September 2013, 07:27 • 2 min
Sudca v prípade havárie španielskeho vlaku vzniesol ďalšie obvinenia

MADRID - Španielsky sudca z prípadu vlakového nešťastia, pri ktorom zahynulo 79 ľudí, dnes označil za podozrivých päť zamestnancov štátnej spoločnosti Adif, zodpovednej za správu železničnej siete.

slovakia

left justify in out

Rýchlovlak sa 24. júla vykoľajil pri meste Santiago de Compostela. Pri nehode utrpelo zranenia ďalších približne 170 ľudí, pripomenula tlačová agentúra DPA. Sudca Luis Aláez vzniesol obvinenia voči piatim zamestnancom spoločnosti Adif, ktorí boli zodpovední za bezpečnosť trate, kde došlo k havárii. Zároveň sudca požiadal spoločnosť Adif, aby identifikovala predsedov a členov rady, ktorí boli v úrade od uvedenia časti trate do prevádzky s tým, že jeho zámerom je označiť ich tiež za podozrivých.

Rušňovodič Francisco José Garzón je taktiež podozrivým a obvineným z usmrtenia osôb. Priznal sa, že išiel viac ako dvojnásobnou rýchlosťou, než bola v úseku povolená.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies