Sudca súhlasil s prepustením Villara na kauciu

NETKY.SK • 31 Júl 2017, 16:54 • 2 min
Sudca súhlasil s prepustením Villara na kauciu

MADRID - Španielsky sudca súhlasil s prepustením suspendovaného prezidenta Španielskej futbalovej federácie (RFEF) Ángela Maríu Villara z väzby na kauciu, ktorý sa dostal za mreže pre korupčnú aféru.

slovakia

left justify in out

Villara zatkli 18. júla 2017 v sídle futbalovej federácie pre podozrenie z falšovania dokumentov, korupcie medzi jednotlivcami a zo sprenevery spolu s jeho synom Gorkom, Juanom Padronom - viceprezidentom RFEF pre ekonomiku, ktorý je zároveň aj prezident futbalovej federácie Tenerife a jej sekretárom Ramonom Hernándezom.

 

Dva dni po tom, ako ich vzali do väzby, sudca Národného súdu Santiago Pedraz ich žiadosť o kauciu zamietol s výnimkou Hernándeza. Ten istý sudca im v pondelok vymeral výšku kaucie, ktorú musia zaplatiť, aby sa mohli dostať na slobodu. Villar starší a Padron majú zložiť 300-tisíc eur. Villarov syn Gorka 150-tisíc. Štvrtý podozrivý Hernández už vyplatil požadovaných 100-tisíc eur.

Športové inštitúcie v Španielsku 67-ročného VIllara zbavili funkcie šéfa Španielskej futbalovej federácie na dobu jedného roka. Sám sa vzdal funkcií viceprezidenta v Európskej futbalovej únii (UEFA) i Medzinárodnej futbalovej federácii (FIFA).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies