Sudca rozpustil porotu v prípade vraždy Politkovskej

NETKY.SK • 14 November 2013, 17:00 • 2 min
Sudca rozpustil porotu v prípade vraždy Politkovskej

MOSKVA - Súdne pojednávanie v prípade vraždy ruskej novinárky Anny Politkovskej dnes prerušili. Sudca rozpustil porotu a termín ďalšieho pojednávania stanovil na január, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Sudca sa takto rozhodol po tom, čo sa traja členovia poroty nedostavili na dnešné pojednávanie. Dodal, že nová súdna porota bude vytvorená 14. januára.

Politkovskú, investigatívnu novinárku opozičných novín Novaja Gazeta, zastrelili pred jej moskovským bytom 7. októbra 2006. Zo zosnovania a vykonania vraždy sú obvinení piati muži, ktorí všetci trvajú na svojej nevine. Motív vraždy sa doposiaľ nepodarilo objasniť. Prvý proces v prípade vraždy novinárky sa skončil v roku 2009 oslobodením troch obžalovaných. Ruský najvyšší súd však neskôr oslobodzujúci verdikt zrušil a nariadil obnovu pojednávania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies