Sudca rozhoduje o väzbe pre obchodníkov za podvody s oceľou

NETKY.SK • 9 November 2016, 17:52 • 2 min
Sudca rozhoduje o väzbe pre obchodníkov za podvody s oceľou

BANSKÁ BYSTRICA – Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) dnes pred 16:00 predviedli na pracovisko Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici sedem osôb, zadržaných pri celoslovenskej policajnej akcii, súvisiacej s podozrením na rozsiahle daňové úniky.

slovakia

left justify in out

Sudca pre prípravné konanie rozhoduje o návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry na vzatie obvinených do väzby z dôvodov, že by mohli pokračovať v trestnej činnosti a ovplyvňovať svedkov. Sú obvinení zo zločinu skrátenia a neodvedenia dane a poistného, čo znamená, že ide o podvody s DPH pri obchodovaní so stavebnou oceľou. Štátu vznikla škoda presahujúca desať miliónov eur.


NAKA uskutočnila policajnú raziu v pondelok 7. novembra v Bratislave, Trnave, Košiciach, Banskej Bystrici a na ďalších miestach. Zadržala viacero osôb, z nich pre siedmich prokurátor žiada väzbu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies