FOTO Bývalý černákovec Ján Kán je na slobode, sudca ho nevzal do väzby

NETKY.SK • 1 December 2016, 17:25 • 2 min
FOTO Bývalý černákovec Ján Kán je na slobode, sudca ho nevzal do väzby

BANSKÁ BYSTRICA – Bývalá pravá ruka banskobystrického bossa Mikuláša Černáka Ján K., ktorý čelí obvineniu z trestného činu vraždy v spolupáchateľstve, nebude väzobne stíhaný. Rozhodol o tom dnes sudca pre prípravné konanie Okresného súdu v Banskej Bystrici.

slovakia

left justify in out

Jána K. priviezli na súd v putách dnes okolo 9.30 h a krátko pred 17.00 h odišiel zo súdu v sprievode rodiny. Prokurátor navrhoval jeho vzatie do väzby z dôvodu, aby nemohol utiecť alebo skrývať sa, pokračovať v trestnej činnosti a ovplyvňovať svedkov na slobode. Sudca jeho návrhu nevyhovel.

 

"Sudca pre prípravné konanie konštatoval dôvodnosť trestného stíhania za trestný čin vraždy, ale nezistil dôvody väzby tak, ako boli uvedené v návrhu na vzatie do väzby, preto rozhodol o prepustení obvineného zo zadržania," konštatoval prokurátor. Proti rozhodnutiu súdu podal sťažnosť a o tej bude rozhodovať Krajský súd v Banskej Bystrici.

 

Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry zadržali Jána K. v pondelok (28. 11.) približne o 8.30 h priamo na ulici v Banskej Bystrici. Bývalý černákovec, dnes miestny podnikateľ, je obvinený v kauze únosu a vraždy poľského podnikateľa Grzegorza Szymaneka.

 

Na novinársku otázku, či vraždil, Ján K. reagoval slovami: "Černák vraždil".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona