Sudca prijal žalobu na prezidenta FC Barcelona Bartomeua

NETKY.SK • 3 Február 2015, 17:49 • 2 min
Sudca prijal žalobu na prezidenta FC Barcelona Bartomeua

BARCELONA - Španielsky sudca Pablo Ruz v utorok prijal žalobu na prezidenta katalánskeho futbalového veľkoklubu FC Barcelona Josepa Bartomeua z daňového úniku vo výške viac ako 2,8 milióna eur v prípade prestupu brazílskeho útočníka Neymara zo Santosu.

slovakia

left justify in out

Bartomeu sa má 13. februára dostaviť na výsluch do Madridu. Vyšetrovanie sa týka aj Sandra Rosella - prezidenta "blaugranas" v čase Neymarovho presunu z Brazílie do Španielska. Predmetom vyšetrovania je skutočnosť, či zakryl skutočnú čiastku, ktorú Katalánci zaplatili Santosu. V minulosti už sudca Ruz požiadal otca 22-ročného kanoniera, aby súdu vydal dokumenty týkajúce sa tohto prestupu. Skutočná suma, za ktorú Neymar prišiel do FC Barcelona, je horúcou témou odo dňa hráčovho predstavenia na Camp Nou 3. júna 2013. Bartomeu mal podľa žaloby zaplatiť nemalú čiastku spoločnosti Neymarovho otca, z ktorej klub neodviedol príslušnú daň.

 

K výmene na poste prezidenta FC Barcelona prišlo v januári 2014, Rosella nahradil Bartomeu. V lete 2015 sa budú konať ďalšie voľby na post prezidenta katalánskeho veľkoklubu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies