Sudca Pavol Dekánek, ktorý bol disciplinárne stíhaný sa vzdal funkcie

NETKY.SK • 2 Máj 2014, 15:07 • 2 min
Sudca Pavol Dekánek, ktorý bol disciplinárne stíhaný sa vzdal funkcie

BRATISLAVA - Sudca Okresného súdu Bratislava I (OS BA I) Pavol Dekánek, ktorý bol disciplinárne stíhaný vo viacerých mediálne známych kauzách sa vzdal funkcie sudcu.

slovakia

left justify in out

"Dňa 25. apríla bolo predsedníčke OS Bratislava I Eve Fulcovej doručené oznámenie sudcu Pavla Dekánka o vzdaní sa funkcie sudcu. V zmysle zákonných ustanovení zaniká funkcia sudcu v prvý deň nasledujúceho mesiaca, teda od štvrtka 1. mája nie je Pavol Dekánek sudcom OS Bratislava I. V tejto súvislosti budú jemu pridelené veci prerozdelené medzi ostatných sudcov v zmysle zákona, teda náhodným výberom - elektronickou podateľňou," potvrdil dnes TASR hovorca Krajského súdu v Bratislave (KS) Pavol Adamčiak.

 

Najbližšie mal Dekánek pojednávať trestnú vec obžalovaného Jozefa D. a spol. v kauze bytovej mafie. Jozef D. sa považuje za policajného agenta. "Čo sa týka spomínanej trestnej veci, vytýčený termín na 6. mája bol zrušený. Tak ako ostatné, bude pridelená novému sudcovi náhodným výberom - elektronickou podateľňou. Nový sudca až po dôkladnom oboznámení s vecou môže určiť procesný postup v zmysle ustanovení Trestného poriadku," dodal ďalej Adamčiak.

 

Predsedníčka OS BA I E. Fulcová podala na sudcu Dekánka koncom marca tohto roku disciplinárny návrh za nečinnosť a subjektívne prieťahy až v 60 trestných konaniach. V minulosti bol tento sudca okrem iného disciplinárne stíhaný aj v kauze drogového gangu obžalovaného Tibora V. a spol. a v prípade väzby Libora J., považovaného za šéfa bratislavskej skupiny jakšíkovcov.

 

Dekánek pôsobil ako sudca od roku 1996 a na OS BA I pracoval približne štyri roky. Ku koncu minulého roka sa voči nemu viedli tri disciplinárne konania, z toho jedno bolo právoplatne ukončené, keď mu bol uložený trest zníženie platu o 50 percent na pol roka. Podozrivý bol aj z prieťahov v kauze bytová mafia, čo malo za následok prepustenie hlavného obžalovaného a vyššie spomínaného Jozefa D.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona