Sudca odmietol zbaviť Sugea Knighta obvinenia z vraždy

NETKY.SK • 8 Júl 2015, 10:07 • 2 min
Sudca odmietol zbaviť Sugea Knighta obvinenia z vraždy

BRATISLAVA - Zakladateľ a riaditeľ hudobného vydavateľstva Black Kapital Records Suge Knight by sa mal postaviť pred súd v prípade obvinenia z vraždy svojho kamaráta Terryho Cartera.

slovakia

left justify in out

Rozhodol o tom v utorok losangeleský vyšší súd aj napriek tomu, že kľúčový svedok Cle "Bone" Sloan na aprílovom predbežnom pojednávaní odmietol Knighta identifikovať ako páchateľa. Policajtom však predtým povedal, že Cartera aj jeho zrazil autom práve Knight.


K incidentu došlo 29. januára, keď sa 50-ročný Knight prišiel pozrieť na nakrúcanie filmu Straight Outta Compton, kde sa s ním začali Sloan a ešte jeden muž hádať. Knighta údajne rozhnevalo, ako ho v snímke vykresľujú, pričom Sloan mu prikázal, aby opustil miesto nakrúcania. Carter vraj navrhol stretnutie s Knightom v reštaurácii vzdialenej približne päť kilometrov od miesta nakrúcania, aby mu vysvetlil situáciu a zmiernil jeho zlosť. Na miesto však prišiel aj Sloan, ktorý Knighta sediaceho v aute napadol cez okno. Knight ho pri odchode z parkoviska zrazil a následne prešiel aj Cartera. Oboch previezli do nemocnice, kde 55-ročný Carter zomrel.


Knightov právnik Thomas Mesereau na základe Sloanovho odmietnutia identifikovať Knighta podal žiadosť o zamietnutie jeho svedectva s tým, že Sloan je podľa neho nedôveryhodný. Sudca Stephen A. Marcus však vyhlásil, že na predbežnom pojednávaní nemôže posudzovať dôveryhodnosť svedka. Taktiež poznamenal, že Sloan priamo nepovedal, že páchateľom nie je Knight. Okrem toho uviedol dôkazy o dlhoročnej nevraživosti medzi oboma mužmi.

 

Knight okrem obvinenia z vraždy Cartera čelí aj obvineniam z pokusu o vraždu a z úteku z miesta činu. Súd stanovil kauciu na 10 miliónov dolárov (v prepočte približne 9,15 milióna eur), Mesereau sa však chce pokúsiť túto sumu znížiť.
Spoluzakladateľ a bývalý riaditeľ vydavateľstva Death Row Records Marion Hugh "Suge" Knight Jr. má bohatú kriminálnu minulosť. V roku 1997 ho napríklad odsúdili na deväť rokov za násilné správanie. V roku 2001 ho však prepustili. V roku 2008 ho zatkli po tom, ako fyzicky napadol svoju bývalú priateľku Melissu Isaac pred klubom v Las Vegas, údajne bol pod vplyvom extázy a opiátov. V roku 2012 ho zatkli opäť v Las Vegas, pričom v aute mu našli aj marihuanu. V súčasnosti čelí aj obžalobe v prípade incidentu z 5. septembra 2014, keď spolu s komikom Kattom Williamsom pred jedným zo štúdií v Beverly Hills vzali nemenovanej reportérke fotoaparát. V tomto prípade je ďalšie pojednávanie naplánované na 17. septembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies