Sudca Najvyššieho súdu Paluda: Harabin ovplyvňoval sudcov!

NETKY.SK • 9 August 2013, 08:50 • 2 min
Sudca Najvyššieho súdu Paluda: Harabin ovplyvňoval sudcov!

BRATISLAVA - Sudca Najvyššieho súdu Peter Paluda v rozhovore pre denník SME povedal, že predseda Najvyššieho súdu Štefan Harabin ovplyvňoval sudcov pri ich rozhodovaní.

slovakia

left justify in out

"Presne tak. V trestných aj netrestných veciach. A keď niekde narazil, nasledovalo buď disciplinárne konanie, alebo iné tresty", povedal Paluda pre denník. V rozhovore sa sudca vyjadril aj ku korupcii v slovenskej justícii. "Poznám platy sudcov a prokurátorov. A vidím množstvo kolegov, ktorí bez toho, aby ich manželskí partneri zarábali veľké peniaze, lebo sú na pozíciách učiteľov či zdravotných sestier, majú väčší majetok ako ja, čo som za päť až osemtisíc eur pracoval tri roky v Haagu, pričom euro malo vtedy hodnotu 40 korún. Taký majetok som nedokázal nahonobiť, a tak sa pýtam, odkiaľ na to vzali", povedal pre denník Paluda. Rozhovor denník uverejňuje pod názvom "Paluda: Harabin má rád korupčníkov".

Predseda Najvyššieho súdu Štefan Harabin reagoval výrokom: "Paluda bol zrejme dlhšie na slniečku."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona