Sudánskeho žiadateľa o azyl podmienečne odsúdili za podvod so sociálnymi dávkami

NETKY.SK • 6 Február 2017, 19:19 • 2 min
Sudánskeho žiadateľa o azyl podmienečne odsúdili za podvod so sociálnymi dávkami

HANNOVER - Za podvod so sociálnymi dávkami odsúdili dnes v nemeckom Hannoveri žiadateľa o azyl zo Sudánu na 21 mesiacov väzenia podmienečne a 200 hodín verejnoprospešných prác.

slovakia

left justify in out

Súd pri vynesení rozsudku zohľadnil nielen celkový objem podvodu, v ktorom tento muž vďaka siedmim identitám zinkasoval neoprávnene 21.700 eur, ale aj fakt, že strávil päť mesiacov vo vyšetrovacej väzbe.

 

Žiadateľ o azyl dal prostredníctvom advokáta na známosť, že peniazmi chcel podporiť choré deti vo svojej vlasti. Išlo o prvý súdny proces svojho druhu v Dolnom Sasku po tom, čo tam vyšlo najavo, že úrady registrujú viac ako 300 podozrivých prípadov podobného charakteru, pričom celkovú škodu odhadujú na rádovo milióny eur.

 

Iba v Hannoveri sú už známe termíny troch ďalších procesov podobného charakteru. V jednom z týchto prípadov zinkasoval obžalovaný neoprávnene takmer 60.000 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies