Sudánske vojenské lietadlo s nákladom munície narušilo vzdušný priestor

NETKY.SK • 7 September 2014, 09:24 • 2 min
Sudánske vojenské lietadlo s nákladom munície narušilo vzdušný priestor

BENGHÁZÍ - Líbya v sobotu oznámila, že sudánske vojenské transportné lietadlo smerujúce na medzinárodné letisko v metropole Tripolis, ktoré je pod kontrolou ozbrojenej skupiny, preniklo do líbyjského vzdušného priestoru.

slovakia

left justify in out

"Tento čin sudánskeho štátu porušuje suverenitu Líbye a zasahuje do jej záležitostí," uviedla vláda vo vyhlásení. Dodala, že požiadala sudánskeho vojenského atašé, aby opustil krajinu.
      

Líbya informovala, že sudánske lietadlo smerovalo na tripoliské letisko Mitiga, ale malo zastávku na dotankovanie paliva na púšti v líbyjskej oáze Kufra neďaleko hranice so Sudánom. Počas prehliadky na letisku v Kufre sa v lietadle našiel náklad munície, dodala líbyjská vláda.
      

"My, líbyjská vláda, dôrazne odsudzujeme skutočnosť, že sudánske vojenské lietadlo preniklo do líbyjského vzdušného priestoru bez oficiálneho povolenia od líbyjskej vlády. Lietadlo viezlo muníciu, ktorá nebola oficiálne schválená líbyjskou vládou," uvádzalo sa vo vyhlásení, ktoré citovala tlačová agentúra Reuters.
      

Líbya, krajina produkujúca ropu, sa nachádza v stave chaosu, keďže ozbrojené skupiny obsadili metropolu Tripolis a ovládajú aj letisko Mitiga. Vláda sa stiahla do mesta Tobruk vo vzdialenej východnej oblasti.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies