Sudánka odsúdená na smrť za to, že prijala kresťanstvo, priletela do Talianska

NETKY.SK • 24 Júl 2014, 12:08 • 2 min
Sudánka odsúdená na smrť za to, že prijala kresťanstvo, priletela do Talianska

RÍM - Sudánka, ktorú vo vlasti najskôr odsúdili na smrť za konvertovanie na kresťanstvo a potom jej trest pod medzinárodným nátlakom odpustili - nesmela však opustiť krajinu -, pricestovala dnes dopoludnia talianskym vládnym lietadlom do Ríma. Píše o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Talianska televízia priniesla zábery, na ktorých 27-ročná Marjam Jahjá Ibráhímová vystupuje z vládneho špeciálu na rímskom letisku Ciampino, sprevádzaná svojou rodinou a námestníkom talianskej ministerky zahraničných vecí Lapom Pistellim.
      

Tehotnú Sudánku odsúdil v máji chartúmsky súd za to, že prestúpila na kresťanstvo a vydala sa za kresťana, ktorý má dvojité občianstvo - Spojených štátov i Južného Sudánu. A keďže sa odmietla vzdať novoprijatej kresťanskej viery, vyniesol nad ňou najvyšší trest, smrť obesením. Žena koncom mája porodila vo väzení zdravé dievčatko. Moslimky nemajú podľa islamského práva, uplatňovaného v Sudáne, povolené uzavrieť manželstvo s kresťanom. Žena s manželom a ich deťmi sa po svojom prepustení z väzenia uchýlili pod ochranu americkej ambasády a usilovali sa opustiť Sudán. Mala však problémy získať potrebné doklady.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona