Sudán odmieta zaplatiť výkupné za dvojicu unesených ruských občanov

NETKY.SK • 3 Február 2015, 17:07 • 2 min
Sudán odmieta zaplatiť výkupné za dvojicu unesených ruských občanov

CHARTÚM - Dvojicu ruských občanov, ktorí pracujú pre leteckú spoločnosť UTair Aviation, uniesli v sudánskej provincii Dárfúr. Potvrdila to dnes zmienená spoločnosť, ako aj ruská ambasáda.

slovakia

left justify in out

Sudán odmietol možnosť zaplatenia výkupného, píše agentúra Reuters.
     

UTair Aviation, ktorá má kontrakt na spoluprácu so spoločnou mierovou misiou OSN a Africkej únie v Dárfúre (UNAMID), uviedla, že dvoch jej zamestnancov uniesli 29. januára v meste Zalingei.
     

"Minibus UNAMID-u zablokovalo šesť automobilov. Pasažierov prinútili pod hrozbou použitia strelnej zbrane vystúpiť a následne ich odviedli na neznáme miesto," uviedla spoločnosť s tým, že únoscovia nevyslovili žiadne požiadavky.
     

Nešpecifikovaná egyptská televízna stanica informovala, že dvojicou unesených sú piloti danej spoločnosti; tá to však zatiaľ nepotvrdila. Sudánske ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že nejde o politický čin a odmietlo zaplatiť za ich prepustenie.
     

"Odsudzujeme tento únos a uisťujeme vás, že sa nepoddáme vydieraniu a výkupné neposkytneme. Voči takýmto záležitostiam uplatňujeme dôslednú politiku," povedal šéf sudánskej diplomacie Kamál Din Ismaíl. Podľa nemenovaných vládnych činiteľov však Sudán v minulosti zabezpečoval výkupné za unesených cudzincov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona