Súd zrušil zákaz pre Uber v Brne

NETKY.SK • 26 Október 2017, 10:19 • 2 min
Súd zrušil zákaz pre Uber v Brne

PRAHA - Vrchný súd v Olomouci zrušil vo štvrtok predbežné opatrenie, ktoré zakazovalo alternatívnej taxislužbe Uber jazdiť v Brne. Oznámil to námestník brnianskeho primátora Matěj Hollan.

slovakia

left justify in out

Vyjadril zároveň nádej, že taxikári, ktorí sa na Uber sťažujú a považujú ho za nezákonnú konkurenciu, nezareagujú blokádou brnianskych alebo olomouckých ulíc.

 

Ako uviedla spravodajská stanica ČT24, Hollan zdôraznil, že zrušenie predbežného opatrenia nie je konečným rozhodnutím a ani verdikt v spore brnenských taxikárov s Uberom nepredurčuje.

 

Dodal, že rozhodnutie vrchného súdu nezbavuje brniansky magistrát "povinnosti zabezpečovať a vymáhať dodržiavanie zákona".

 

Toto predbežné opatrenie vydal súd v rámci sporu, ktorý s Uberom vedie taxislužba Lido taxi radio z Brna. Ide predovšetkým o to, či je služba UberPop taxislužbou. Uber ju označuje za spolujazdu, podľa taxikárov je ale pre mnoho vodičov Uberu vozenie cestujúcich fakticky obživou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona