Súd zobral do väzby Juraja H. obvineného zo zabitia Filipínca

NETKY.SK • 4 Jún 2018, 15:07 • 2 min
Súd zobral do väzby Juraja H. obvineného zo zabitia Filipínca

BRATISLAVA - Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Bratislava I zobral v pondelok Juraja H. obvineného zo zabitia Filipínca do väzby.

slovakia

left justify in out

Súd rozhodoval o väzbe takmer hodinu. "Okresný súd Bratislava I vzal do väzby obvineného J. H. z dôvodov tzv. preventívnej väzby. To je z dôvodnej obavy, že by pokračoval v trestnej činnosti," vysvetlil v pondelok hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

 

Rozhodnutie nižšieho bratislavského súdu je právoplatné. Obvinený viac razy pred zástupcami médií svoj čin oľutoval.

 

Dvadsaťosemročný Juraj H. z okresu Dunajská Streda mal v sobotu 26. mája nadránom napadnúť na Obchodnej ulici v Bratislave Filipínca, ktorý sa snažil zabrániť obťažovaniu dvoch žien. Filipínec následkom zranení podľahol vo štvrtok v nemocnici v Bratislave-Ružinove.

 

Polícii sa podarilo krátko po incidente zadržať a obviniť útočníka Juraja H. Prokurátor okresnej prokuratúry však nevidel v tomto prípade dôvod na väzbu a muža prepustil na slobodu. Polícia v sobotu informovala, že Juraj H. je opäť zadržaný. Obvinený je zároveň zo zabitia.

 

V rámci vyšetrovania okolností tohto trestného činu sa polícia obracia aj na verejnosť. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

 

"Obraciame sa na ďalších prípadných svedkov tohto incidentu, ktorí boli v inkriminovaný čas na mieste alebo v blízkosti miesta, kde k fyzickému napadnutiu došlo," uviedol Szeiff.

 

Svedkov tohto incidentu, prípadne osoby disponujúce informáciami, ktoré by mohli napomôcť pri vyšetrovaní, polícia žiada, aby jej poskytli na bezplatnom čísle polície 158.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies