Súd zmrazil majetok majiteľa Metalistu Charkov

NETKY.SK • 15 August 2014, 07:11 • 2 min
Súd zmrazil majetok majiteľa Metalistu Charkov

KYJEV - Ukrajinský súd zmrazil majetok vlastníka účastníka Európskej ligy UEFA 2014/2015 Metalistu Charkov Sergeja Kurčenka.

slovakia

left justify in out

 V rozhodnutí kyjevského súdu sa uvádza, že uznesenie sa týka klubových akcií, štadióna a tréningového centra vo východoukrajinskom meste Charkov. Rozhodnutie zverejnené na internete je z 15. júla, avšak ukrajinské médiá o ňom informovali až vo štvrtok.

 

Kurčenko je 27-ročný ukrajinský miliardár v oblasti plynového priemyslu, ktorý mal veľmi úzke väzby so zvrhnutým prezidentom Ukrajiny Viktorom Janukovyčom. Mladý boháč opustil rodnú krajinu vo februári. V marci naňho vydali na Ukrajine zatykač. Taktiež ho zaradili na sankčný zoznam Európskej únie, na čo podnikateľ zareagoval, že tento krok je výsledkom "nedorozumenia". 

 

Metalist Charkov skončil v uplynulej sezóne najvyššej ukrajinskej súťaži na treťom mieste. Na budúci týždeň ho čaká play-off EL UEFA, jeho súperom bude poľský tím Ruch Chorzów.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona