Súd zbavil obvinení dvoch thajských expremiérov, v prípade zneužitia právomocí pri potlačovaní protestov

NETKY.SK • 2 August 2017, 11:23 • 2 min
Súd zbavil obvinení dvoch thajských expremiérov, v prípade zneužitia právomocí pri potlačovaní protestov

BANGKOK - Dvoch bývalých thajských premiérov a dvoch bývalých policajných veliteľov zbavil dnes súd v Bangkoku viny v prípade zneužitia právomocí v súvislosti s potlačením protestov v roku 2008, ktoré si vyžiadalo dvoch mŕtvych a viac ako 380 zranených.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom agentúra DPA. Jedným zo súdených expremiérov bol Somčaj Vongsavat, ktorý bol vo funkcii práve v čase protestov. Druhým bol Čavalit Jongčajut, Somčajov vicepremiér, ktorý vo funkcii premiéra pôsobil v rokoch 1996 a 1997.

 

Štyria obžalovaní čelili obvineniam, že dovolili polícii použiť silu proti tisícom protivládnych demonštrantov, ktorí v októbri 2008 v snahe zabrániť Somčajovej administratíve, aby sa ujala moci, obkľúčili parlamentnú budovu. Obete na životoch a zranenia spôsobili explózie nádob so slzotvorným plynom. Štyroch mužov zbavili obvinení vzhľadom na to, že sa dostatočne nepreukázal ich zámer zraniť demonštrantov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies