Súd zatiaľ nemá návrh na vyhlásenie konkurzu Karya Tour

NETKY.SK • 13 Júl 2010, 10:24 • 2 min
Súd zatiaľ nemá návrh na vyhlásenie konkurzu Karya Tour

Súd zatiaľ nemá návrh na vyhlásenie konkurzu Karya Tour

slovakia

left justify in out

Návrh na vyhlásenie konkurzu cestovnej kancelárie Karya Tour zatiaľ nebol doručený na súd. TASR to dnes potvrdil hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.
      "Okresný súd Bratislava 1 neeviduje žiadne podanie návrhu na vyhlásenie konkurzu," povedal Adamčiak.
      Cestovná kancelária (CK) Karya Tour, s. r. o., so sídlom v Bratislave na svojej internetovej stránke oznámila úpadok 9. júla. V zmysle zákona bola CK poistená pre prípad insolventnosti. Upozorňuje preto klientov, aby sa ohľadom finančných nárokov obrátili na a.s. Allianz - Slovenská poisťovňa.
      V tlačovom vyhlásení z 9. júla sa uvádza, že CK Karya Tour sa práve dozvedela o úpadku spoločnosti Sunspot Seyhat LTD STI v tureckej Antalyi, s ktorou mala uzatvorenú Zmluvu o sprostredkovaní služieb v cestovnom ruchu. Sunspot bola incommingovou agentúrou pre CK Karya Tour, teda tejto agentúre menovaná CK prevádzala platby klientov za účelom úhrady ubytovania a transferov.
      CK Karya Tour sa pokúšala vzniknutú situáciu riešiť uzatvorením zmluvy s novou incommingovou spoločnosťou. Rokovania v tomto smere s dvomi nadnárodnými spoločnosťami stroskotali a "CK sa dostala do úpadku".

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies