Súd zastavil v Českej republike ďalšiu exekúciu voči Transpetrolu

NETKY.SK • 10 Október 2014, 13:32 • 2 min
Súd zastavil v Českej republike ďalšiu exekúciu voči Transpetrolu

BRATISLAVA - Mestský súd (MsS) v Prahe 8. októbra 2014 zastavil exekúciu, ktorú proti spoločnosti Transpetrol, a. s., viedla spoločnosť CZ PAP, s.r.o.

slovakia

left justify in out

Tá sa exekúciou snažila o vyplatenie 300.000 eur. Celý fiktívny nárok firmy CZ PAP bol založený na tzv. exekútorskom zápise spísanom 4. júna 2009. Na základe rozhodnutia MsS v Prahe nemá slovenský ropný prepravca povinnosť uhradiť žiadnu sumu za exekútorský zápis. TASR o tom informoval Transpetrol.

 

Týmto nárokom sa na Slovensku trestne stíhané osoby pokúsili vystupovať v mene Transpetrolu a zaviazať ho k plateniu vysokých finančných súm. Išlo o kontroverzné osoby Ignáca Ilčišina a Jána Husára.

 

MsS v Prahe ako odvolací súd zobral pri svojom rozhodovaní do úvahy okrem iného aj právoplatné rozsudky slovenských súdov, ktoré s konečnou platnosťou určili, že Ignác Ilčišin a Ján Husár nemali nikdy právo konať za spoločnosť Transpetrol. Posledné rozhodnutie tak nadväzuje na predchádzajúce rozsudky českých súdov, ktoré zastavili exekúcie voči slovenskému prepravcovi ropy na sumu presahujúcu 12 miliónov eur.

 

"Zastavenie exekúcie považujeme za správne a spravodlivé," povedal predseda predstavenstva a generálny riaditeľ a.s. Transpetrol Ivan Krivosudský. Spoločnosť Transpetrol v tomto exekučnom konaní, tak ako aj v ďalších dvoch prebiehajúcich konaniach, zastupovala advokátska kancelária Havel, Holásek & Partners, s.r.o.

 

Transpetrol, a. s., zabezpečuje tranzitnú a vnútroštátnu prepravu ropy územím Slovenska ropovodom Družba a tiež jej skladovanie. V marci 2009 slovenská vláda spätne odkúpila 49 % akcií spoločnosti Transpetrol od firmy Jukos Oil Company a stala sa tak vlastníkom 100 % akcií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies