Súd zamietol žiadosť o potrat pre 10-ročnú obeť znásilnenia

NETKY.SK • 28 Júl 2017, 16:14 • 2 min
Súd zamietol žiadosť o potrat pre 10-ročnú obeť znásilnenia

NAÍ DILLÍ - Najvyšší súd v Indii zamietol žiadosť o umelé prerušenie tehotenstva desaťročného dievčaťa, ktoré údajne znásilnil jej strýko. Dôvodom je vysoké štádium tehotenstva, informoval spravodajský portál BBC.

slovakia

left justify in out

Lekárske konzílium súd informovalo, že prerušenie tehotenstva v 32. týždni je priveľmi riskantné. Tehotenstvo maloletej pritom zistili len pred dvoma týždňami, keď sa sťažovala na bolesti brucha a rodičia ju vzali do nemocnice. Súd zároveň požiadal štátnu nemocnicu, aby dievčaťu poskytla dostatočnú lekársku starostlivosť.

Lekári, ktorí dievča vyšetrovali predtým, ale podľa právnika tvrdia, že ak bude nútená dieťa priviesť na svet, môže to ohroziť jej život, ako aj život dieťaťa. Rodina znásilnenej žije v extrémnej chudobe. Jej strýka, ktorý ju údajne niekoľkokrát znásilnil, už zadržali.

Podľa indických zákonov nie je dovolené vykonávať interrupcie po 20. týždni tehotenstva, ak lekár nepotvrdí vážne ohrozenie života matky. India patrí celosvetovo medzi krajiny s najväčším počtom znásilnení. Podľa štatistík dôjde každých 155 minút k znásilneniu dieťaťa mladšieho ako 16 rokov a každých 13 hodín znásilnia dieťa do 10 rokov. Až v polovici prípadov sú pritom násilníkmi ľudia, ktorých dieťa dôverne pozná, ako príbuzní či učitelia.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies