Súd zamietol žalobu Wadea Robsona proti Jacksonovej pozostalosti

NETKY.SK • 29 Máj 2015, 10:02 • 2 min
Súd zamietol žalobu Wadea Robsona proti Jacksonovej pozostalosti

LOS ANGELES - Losangeleský vyšší súd zamietol žalobu austrálskeho tanečníka a choreografa Wadea Robsona proti pozostalosti zosnulého amerického speváka Michaela Jacksona. Tridsaťdvaročný rodák z Brisbane sa na súd obrátil v máji 2013, pričom uviedol, že Jackson ho v detstve sexuálne zneužíval.

slovakia

left justify in out

Sudca Mitchell Beckloff však tento týždeň zaujal k žalobe negatívne stanovisko, pretože Robson podľa neho čakal príliš dlho, kým ju podal. Vychádzal tiež z toho, že Robson v roku 2005 svedčil v Jacksonov prospech, keď na súde uviedol, že spevák ho nikdy sexuálne neobťažoval. "Pán Robson pod prísahou tvrdil, že Michael s ním nikdy nerobil nič neprístojné. Pozostalosť preto verí, že jeho výpoveď bola pravdivá, keďže mal ‘hovoriť pravdu, celú pravdu a nič iné ako pravdu'," vyjadril sa pre portál Radar Online Howard Weitzman, právny zástupca Jacksonovej pozostalosti. Tanečníkova právnička Maryann Marzano s rozhodnutím súdu nesúhlasí. Tvrdí, že jej klient si neuvedomoval, že ho spevák zneužíval. Oči mu vraj otvorila aj psychoterapia, ktorú podstúpil o niekoľko rokov neskôr.


Robson sa s Kráľom popu zoznámil v roku 1987, keď mal päť rokov, pričom ich priateľstvo trvalo dlhé roky. Keď mal budúci tanečník sedem rokov, začal prespávať na Jacksonovom ranči Neverland a tiež v jeho domoch v Los Angeles a Las Vegas. U speváka takto nocoval až do svojich 14 rokov. Počas spomínaného procesu v roku 2005, na konci ktorého súd označil Jacksona za nevinného, vypovedala aj spevákova bývalá chyžná Blanca Francia. Tá svedčila, že videla Jacksona a Robsona, ktorý mal v tom čase osem alebo deväť rokov, ako sa spolu nahí sprchujú. Robson to vtedy poprel a aj vďaka tomu spevák zbavili obvinení zo sexuálneho zneužívania detí.


Jeden z najpopulárnejších hudobníkov všetkých čias, legendárny Michael Jackson, sa narodil 29. augusta 1958. V 60. rokoch minulého storočia začal vystupovať v súrodeneckej skupine The Jackson 5. Neskôr odštartoval sólovú kariéru. Vydal desať štúdiových albumov ako napríklad Off the Wall (1979), Thriller (1982), Bad (1987), Dangerous (1991) či HIStory: Past, Present and Future, Book I (1995), pričom podľa odhadov predal viac ako 400 miliónov kópií nahrávok. Medzi jeho najväčšie hity patria piesne Billie Jean a Beat It, ale aj Thriller, Bad, Man In The Mirror, Dirty Diana, Black Or White, You Are Not Alone či Earth Song. Na konte má 15 cien Grammy a to vrátane Grammy Legend Award a Grammy za celoživotný prínos. Získal aj stovky ďalších ocenení. Jackson zomrel 25. júna 2009 v Los Angeles vo veku 50 rokov po zlyhaní srdca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies