Súd zamietol žalobu na tvorcov seriálu Teória veľkého tresku pre skladbu Soft Kitty

NETKY.SK • 30 Marec 2017, 09:00 • 2 min
Súd zamietol žalobu na tvorcov seriálu Teória veľkého tresku pre skladbu Soft Kitty

NEW YORK - Newyorský súd zamietol žalobu na tvorcov seriálu Teória veľkého tresku (2007) pre skladbu Soft Kitty. Pieseň je upravenou verziou veršovačky Warm Kitty, ktorú v roku 1937 vydala poetka Edith Newlin.

slovakia

left justify in out

Dcéry autorky v žalobe tvrdili, že zástupcovia Warner Bros. ich nepožiadali o súhlas s použitím piesne, a preto žiadali odškodné v nešpecifikovanej výške. Okrem toho požadovali, aby súd tvorcom sitkomu zakázal pesničku ďalej používať. Producenti seriálu však v roku 2007 získali povolenie na používanie diela od spoločnosti Willis Music Co, ktorá ho publikovala v knihe Songs for the Nursery School (1937). Podľa žaloby sa ale zástupcovia vydavateľstva neskontaktovali s pozostalými Edith Newlin aj napriek tomu, že je v knihe uvedená ako autorka veršovanky. Súd teraz rozhodol, že žaloba nepreukázala vlastníctvo autorských práv na dielo.   

 


Tvorcami sitkomu o vedcoch, ktorým sa do života priplietla krásna mladá žena, sú Chuck Lorre a Bill Prady. Seriálu sa okrem úspechu u divákov podarilo dosiahnuť aj uznanie kritiky. Spomedzi hercov a herečiek najviac žiari Jim Parsons (Sheldon), ktorý získal štyri ceny Primetime Emmy (2010, 2011, 2013, 2014) i Zlatý glóbus (2011). Okrem toho v sérii účinkujú Johnny Galecki (Leonard), Kaley Cuoco (Penny), Simon Helberg (Howard), Kunal Nayyar (Raj), Mayim Bialik (Amy) či Melissa Rauch (Bernadette). 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies