Súd zamietol žalobu Lindsay Lohan o videohre Grand Theft Auto V

NETKY.SK • 2 September 2016, 11:19 • 2 min
Súd zamietol žalobu Lindsay Lohan o videohre Grand Theft Auto V

LOS ANGELES - Odvolací súd amerického štátu New York zamietol žalobu herečky a speváčky Lindsay Lohan na tvorcov videohry Grand Theft Auto V, ktorí ju údajne bez povolenia použili ako predlohu postavy Lacey Jonas.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho štvrtkového verdiktu spoločnosť Take-Two Interactive Software nepoužila meno ani snímky 30-ročnej rodáčky z New Yorku, a tak neporušila jej právo na súkromie. Rovnako neuspela ani žaloba televíznej osobnosti Karen Gravano, ktorá tvrdila, že postava menom Antonia Bottino odzrkadľuje isté aspekty z jej života, vrátane podobného vyjadrovania sa.

 

Lohan v žalobe z júla 2014 tvrdila, že spomínaná Lacey Jonas má podobný hlas aj výzor ako ona a navyše nosí aj podobné oblečenie. V hre sa taktiež nachádza hotel Chateau Marmont v meste West Hollywood, v ktorom herečka v minulosti žila. Podľa nej to tvorcovia Grand Theft Auto V urobili preto, aby dosiahli lepší predaj. Z hry, ktorá vyšla v septembri 2013, sa na celom svete doteraz predalo viac ako 65 miliónov kusov.

 

Lindsay Lohan sa stala známou účinkovaním vo filmoch Pasca na rodičov (1998), Strelený piatok (2003) či Protivné baby (2004). Zahrala si tiež v snímkach V životnej veľkosti (2000), Spoveď kráľovnej strednej školy (2004), Herbie: Na plný plyn (2005), Len trošku šťastia (2006), Atentát v Ambassadore (2006), Rebelka proti svojej vôli (2007), Machete (2010) alebo Scary Movie 5 (2013). Vydala aj dva štúdiové albumy - Speak (2004) a o rok neskôr A Little More Personal (Raw). Jej kariéra začala upadať najmä pre problémy s drogami, alkoholom a zákonmi. Porušila niekoľko podmienečných trestov a krátky čas strávila za mrežami. Televízna šou Lindsay, ktorú vysielala americká televízia OWN v marci a apríli 2014, v ôsmich častiach približovala život Lohan v čase, keď sa snažila vrátiť k herectvu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies