Súd zamietol prípad nezrovnalostí Neymarovho prestupu

NETKY.SK • 8 Júl 2016, 18:27 • 2 min
Súd zamietol prípad nezrovnalostí Neymarovho prestupu

BARCELONA - Madridský súd zamietol prípad údajných nezrovnalostí prestupu hviezdneho brazílskeho futbalistu Neymara spred troch rokov do španielskeho veľkoklubu FC Barcelona. Sudca Jose de la Mata v piatok neuznal sťažnosť, ktorú proti Neymarovi, jeho otcovi a FC Barcelona podala brazílska investičná spoločnosť DIS.

slovakia

left justify in out

DIS mala nárok na 40 percent z prestupovej čiastky z brazílskeho klubu Santos v roku 2013, ale spoločnosť tvrdí, že Neymar a jeho otec sa údajne dopustili pokusu o podvod so zatajením skutočnej sumy za prestup do Barcelony a vyhli sa tak vyššej provízii pre DIS, ktorá v tom čase vlastnila časť práv na jeho osobu. Neymar so svojím otcom, ktorý je jeho agentom, ako aj FC Barcelona vo februári na súde vinu popreli.

 

Neymar prišiel do katalánskeho klubu oficiálne za 57,1 miliónov eur, ale následné vyšetrenia odhalili, že Barcelonu tento hráč stál až 83,3 milióna eur. V marci Miestny súd v Barcelone akceptoval námietku prezidenta klubu Josepa Mariu Bartomeua a jeho predchodcu Sandra Rossella. Rozhodnutie súdu zamietlo obvinenie, ktoré tvrdilo, že DIS inkasovala z transferu menšiu čiastku, ako sľúbených 40 percent z odstupného na základe úmyselného zatajenia skutočnej prestupovej sumy. Barcelonský klub uviedol, že na pokračovanie súdu je potrebné vzniesť nové obvinenia.

 

Minulý týždeň Neymar predĺžil kontrakt s FC Barcelona až do roku 2021. Jeho pôvodná zmluva mala platnosť do konca roka 2016. Dvadsaťštyriročný Brazílčan odohral za Barcelonu 141 zápasov a dal 85 gólov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies