Súd zamietol obnovu konania pre odsúdeného Piťa

NETKY.SK • 8 August 2016, 11:17 • 2 min
Súd zamietol obnovu konania pre odsúdeného Piťa

PEZINOK - Senát Špecializovaného trestného súdu v Pezinku dnes zamietol návrh na povolenie obnovy konania zo strany odsúdeného Juraja Ondrejčáka známeho ako Piťo.

slovakia

left justify in out

Ten následne podal proti uzneseniu sťažnosť, celou vecou sa teda bude ešte zaoberať Najvyšší súd SR. Ondrejčákovi obhajcovia v návrhu argumentovali, že v prípade je nutné znovu vypočuť niektorých svedkov, keďže ich výpovede sa časom ukázali ako nedôveryhodné. "Nové skutočnosti a dôkazy môžu privodiť iné rozhodnutie vo veci," argumentovala pred súdom právna zástupkyňa Ondrejčáka. Podľa predsedu senátu však v obidvoch bodoch, v ktorých bol Ondrejčák odsúdený, teda zosnovanie zločineckej skupiny a nedovolené ozbrojovanie neboli predložené dôkazy spochybňujúce jeho vinu a argumenty obhajoby sa týkali iba vecí, v ktorých bol v pôvodnom procese oslobodený.

 

Rozsudok nad 18 obžalovanými v kauze piťovci vyhlásil Špecializovaný trestný súd v Pezinku 26. mája 2014. Štrnástich uznal súd za vinných z rôznych skutkov, niektorých napríklad za založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny, vydieranie, hrubý nátlak, výtržníctvo, výber výpalného či ničenie majetku. Samotnému šéfovi skupiny Ondrejčákovi vymeral súd trest 18 rokov väzenia. Najvyšší súd SR mu v novembri 2014 trest znížil na 16 rokov. Odpykáva si ho v ústave s najprísnejším stupňom stráženia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies