Súd zamietol návrh na väzbu pre troch českých obvinených

NETKY.SK • 13 September 2013, 16:16 • 2 min
Súd zamietol návrh na väzbu pre troch českých obvinených

PRAHA - Okresný súd v Strakoniciach v piatok zamietol návrh na vzatie do väzby, ktorú pre troch obvinených v českej časti kauzy stávok vo futbale žiadal štátny zástupca. Pre web Aktualne.cz to potvrdil strakonický žalobca Miroslav Kelyman, ktorý kauzu dozoruje.

slovakia

left justify in out

"Navrhoval som kolúznu väzbu pre možnosť ovplyvňovania svedkov, súd to v podstate neakceptoval," uviedol podľa Aktuálne.cz Kelyman. Žalobca sa snažil predísť tomu, aby obvinení pokračovali v trestnej činnosti. Súdu však stačil sľub stíhaných, že s korupčným konaním skončia.

Zatiaľ nie je jasné, pre koho protikorupčná polícia žiadala väzbu a či je medzi nimi aj niektorý z futbalistov. Štátny zástupca Kelyman však podľa Aktuálne.cz nepoprel, že medzi dotknutými môže figurovať aj obranca Jan Halama. Česká protikorupčná polícia zatkla okolo stredajšej štvrtej hodiny ráno dvanásť súčasných a bývalých futbalistov pre podvodné stávky a ovplyvňovanie zápasov, ďalších dvadsať osôb vypočuli. Policajti zároveň urobili dvadsať domových prehliadok. Podľa zatiaľ dostupných informácií ide o hráčov prvoligových Teplíc, druholigových Střížkova a Ústí nad Labem a treťoligových tímov z Roudnice nad Labem a Strakoníc. Policajti počas domových prehliadok zhabali aj niekoľko počítačov. Celkovo by malo byť zmanipulovaných 19 zápasov v Čechách a na Slovensku. Na stretnutia organizátori uzatvárali stávky v ázijských onlajn kanceláriách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies