Súd zamietol druhú Rathovu žiadosť o prepustenie z väzby

NETKY.SK • 27 August 2013, 11:26 • 2 min
Súd zamietol druhú Rathovu žiadosť o prepustenie z väzby

PRAHA - Vrchný súd v Prahe zamietol ďalšiu sťažnosť Davida Ratha o prepustenie z väzby, v ktorej bývalý poslanec zostáva už 15. mesiac. Informoval o tom dnes server Lidovky.cz.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorcu súdu sa o druhej Rathovej žiadosti o prepustenie z väzby rozhodlo už 22. augusta na neverejnom zasadnutí, ktorého výsledok nebol oficiálne zverejnený. Exposlanec ale naďalej zostáva v Ruzyňskej väznici pre obavy z možného úteku. V prípade, že by so žiadosťou uspel, museli by ho okamžite prepustiť na slobodu. To sa však nestalo a dnes ho opäť priviedli do súdnej siene v putách. Vo svojej sťažnosti Rath tiež neúspešne namietal voči údajnej zaujatosti súdu. 

Informáciu zverejnili v deň, keď na Krajskom súde v Prahe po týždennej prestávke pokračuje proces s Rathom a ďalšími desiatimi osobami obžalovanými z nezákonného upravovania zákaziek v Stredočeskom kraji.  Pred súd sa dnes po prvý raz postavila aj slovenská podnikateľka Lucia Novanská, ktorá ale odmietla vypovedať z psychických dôvodov. Na prvom kole procesu sa Novanská nezúčastnila pre údajnú chorobu a sudca pohrozil, že ak  opäť nepríde, nechá preskúmať jej zdravotný stav. Žaloba Slovenku obviňuje z upravovania tendrov podľa vopred dohodnutého scenára a z prijatia úplatku vo výške najmenej 200.000 korún.

V priebehu dňa budú vypovedať viacerí obžalovaní a majú sa prehrávať aj niekoľkohodinové videozáznamy z Rathových vlaňajších policajných výsluchov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies