Súd zamietol Armstrongovu žiadosť, rozhodne arbitráž

NETKY.SK • 27 Február 2014, 09:54 • 2 min
Súd zamietol Armstrongovu žiadosť, rozhodne arbitráž

DALLAS - Bývalý americký cyklista s dopingovou minulosťou Lance Armstrong nepochodil so žiadosťou o zastavenie arbitrážneho konania, ktoré má rozhodnúť, či si poisťovňa SCA Promotions robí oprávnene nárok na vrátanie peňazí vyplatených za jeho sedem víťazstiev na Tour de France.

slovakia

left justify in out

Texaská sudkyňa Tonya Parkerová námietku zamietla. Arbitrážny panel sa v októbri minulého roka uzniesol, že prípad znova otvorí, zasadnúť by mal 17. marca. Tá istá trojčlenná arbitráž v roku 2006 sprostredkovala dohodu medzi Armstrongom a SCA, ktorá vtedy bez hmatateľných dôkazov odmietala vyplatiť prémie pre podozrenie z dopingu. Napokon kapitulovala a zmluvnú sumu uhradila.

 

Armstrong sa vlani v januári verejne priznal k užívaniu zakázaných látok a metód, čo spustilo lavínu žalôb na jeho osobu. Na súd sa obrátila aj dallaská poisťovňa SCA. Odvoláva sa na Armstrongovu výpoveď pod prísahou, v ktorej doping poprel. Právnici obžalovaného na súde argumentovali, že arbitrážny panel stratil právomoc opätovne otvoriť prípad, ktorý už raz vyriešil podpisom dohody. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies