Súd vymeral trest pre živnostníka za smrteľnú dopravnú nehodu z nedbanlivosti

NETKY.SK • 12 December 2016, 14:53 • 2 min
Súd vymeral trest pre živnostníka za smrteľnú dopravnú nehodu z nedbanlivosti

BANSKÁ BYSTRICA – Trest odňatia slobody na tri roky podmienečne a zákaz šoférovania na šesť rokov za prečin usmrtenia z nedbanlivosti uložil Okresný súd v Banskej Bystrici 23-ročnému vodičovi Máriovi Fajčíkovi z Novej Bane. Živnostník pri ceste v smere na Donovaly zavinil dopravnú nehodu, pri ktorej zahynuli jeho dvaja spolujazdci.

slovakia

left justify in out

Fajčík 12. októbra minulého roku viedol osobné motorové vozidlo Opel Vivaro po ceste z Banskej Bystrice smerom na Donovaly. Okolo piatej ráno pri prejazde ľavotočivou zákrutou neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky. V dôsledku toho dostal šmyk a s vozidlom prešiel do protismeru, kde pravou bočnou časťou vozidla narazil do protiidúceho kamióna Volvo, ktorý viedol 37-ročný Poliak. Pri nehode utrpeli smrteľné zranenia Fajčíkovi spolujazdci, 20-ročný Drahomír a 21-ročný Jakub.


Živnostník tým spáchal prečin usmrtenia porušením dôležitej povinnosti. Za to mu súd vymeral tri roky odňatia slobody s podmienečným odkladom výkonu trestu na tri roky. Zároveň mu na šesť rokov zakázal šoférovať. V skúšobnej dobe má Fajčík povinnosť podrobiť sa probačnému dohľadu súdu, absolvovať program sociálneho výcviku a psychologické poradenstvo Rozsudok je právoplatný.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona