Súd vymeral trest pre konateľku za zvýhodňovanie veriteľa

NETKY.SK • 20 September 2016, 16:08 • 2 min
Súd vymeral trest pre konateľku za zvýhodňovanie veriteľa

BANSKÁ BYSTRICA – Trest šesť mesiacov odňatia slobody podmienečne uložil dnes sudca Okresného súdu v Banskej Bystrici pre 61-ročnú Banskobystričanku Annu M. Uznal ju za vinnú z prečinu zvýhodňovania veriteľa. Rozsudok nie je právoplatný, pretože obžalovaná sa odvolala.

slovakia

left justify in out

Obžalovaná ako konateľka spoločnosti Denan v Banskej Bystrici v roku 2009 uzavrela so žilinskou spoločnosťou Gorea Zmluvu o nájme nebytových priestorov v polyfunkčnom objekte na Hornej ulici v Banskej Bystrici. Nájomné uhrádzala spočiatku len čiastočne a následne ho už neuhradila vôbec.

 

Preto prenajímateľ v júli 2010 od zmluvy odstúpil a následne márne vyzýval nájomcu, aby dlh zaplatil. Pritom Anna M. za spoločnosť Denan uhrádzala platby voči iným svojím veriteľom, ktoré boli splatné neskôr ako záväzky voči majiteľovi polyfunkčného objektu. Anna M. ako dlžník, ktorý nebol schopný plniť svoje splatné záväzky, zmarila uspokojenie svojho veriteľa tým, že zvýhodnila iného veriteľa. Spoločnosti Gorea tým spôsobila škodu za viac ako dvanásťtisíc eur.


Súd stanovil skúšobnú dobu podmienečného odsúdenia Anny M. na dvanásť mesiacov. Zároveň jej uložil aj trest zákazu akejkoľvek podnikateľskej činnosti na dva roky a zaviazal ju zaplatiť poškodenej firme dvanásťtisíc eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies