Súd vo štvrtok rozhodne o odvolaní v kauze vraždy Oláha

NETKY.SK • 25 November 2015, 15:29 • 2 min
Súd vo štvrtok rozhodne o odvolaní v kauze vraždy Oláha

BANSKÁ BYSTRICA - Vo štvrtok 26. novembra sa na odvolacom súde v Banskej Bystrici uskutoční verejné zasadnutie v prípade vraždy Imricha Oláha. Senát krajského súdu sa bude zaoberať odvolaním prokurátorky voči rozhodnutiu Okresného súdu v Banskej Bystrici, ktorý v danej veci opakovane oslobodil spod obžaloby Mikuláša Černáka, pretože sa nepreukázalo, že skutok spáchal.

slovakia

left justify in out

Oláha údajne Černák usmrtil v Banskej Bystrici v októbri 1997 s pomocou ďalších osôb. Motívom bolo, že Oláh mal záujem na fyzickom odstránení Černáka, aby sa pomstil za smrť svojho kamaráta, bossa východoslovenského podsvetia Róberta Holuba. Podľa prokuratúry Černák s ďalšími ľuďmi zaškrtili obeť šnúrou z počítača. Telo odviezli za mesto k obci Hrochoť a zakopali ho. Kostra sa našla 12. októbra 2005 a už 27. októbra Černáka a ďalších ľudí obvinili. Na skutku sa okrem Černáka zúčastnili viaceré osoby, niektoré sú už mŕtve. Spomedzi tých, ktorí stále žijú a v minulosti s Černákom spolupracovali, vypovedali proti nemu Miloš Kaštan a Slavomír Surový. Pri zavraždení boli údajne aj Karol Kollárik z Košíc a Karol Mello z Prievidze.


Prvostupňový súd oslobodil Černáka po prvý raz spod obžaloby v máji minulého roku. Na návrh prokurátorky odvolací súd vrátil prípad na doplnenie dokazovania. Ale ani v novom konaní sa vina Černáka nepreukázala a prokuratúra sa odvolala opätovne. V septembri 2010 Krajský súd v Prešove zamietol odvolanie Černáka a potvrdil doživotný trest za šesť vrážd. Trest si Černák odpykáva v Ilave, vo väzení s najvyšším stupňom stráženia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona