Súd vo Fínsku oslobodil dvoch bratov podozrivých z hromadnej vraždy v Iraku

NETKY.SK • 25 Máj 2017, 06:44 • 2 min
Súd vo Fínsku oslobodil dvoch bratov podozrivých z hromadnej vraždy v Iraku

HELSINKI - Fínsky súd oslobodil dnes dvoch irackých bratov podozrivých z účasti na vraždách najmenej 11 neozbrojených vojakov irackej armády, ktoré pred troma rokmi spáchala teroristická organizácia Islamských štát (IS).

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP. Podľa súdu v fínskom meste Tampere boli dôkazy - svedčiace proti obom bratom-dvojičkám - nedostatočné a preto ich zbavil všetkých obvinení.

 

Dôkazový materiál zahŕňal svedectvá od iných žiadateľov o azyl, videozáznamy o masakroch zverejnené samotnými islamistami a informácie od irackej vyšetrovacej komisie. Štátni žalobcovia žiadali doživotné tresty a tvrdili, že bratia (24) sa v júni 2014 zúčastnili na zverstvách spáchaných militantmi IS na vojenskej základni blízko irackého mesta Tikrít.

 

Na základni vtedy zabili asi 1700 zajatých vojakov irackej armády. Iracké dvojičky prišli do Fínska v septembri 2015 a o tri mesiace neskôr ich zatkli.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies