Súd v Trnave rozhodol v prípade pestovania marihuany: Maďari Hariš, Máter a bývalý šéf kriminálky Molnár sú nevinní

NETKY.SK • 8 Apríl 2016, 13:27 • 2 min
Súd v Trnave rozhodol v prípade pestovania marihuany: Maďari Hariš, Máter a bývalý šéf kriminálky Molnár sú nevinní

TRNAVA – Na Okresnom súde v Trnave dnes zaznel oslobodzujúci rozsudok vo veci nedovolenej výroby drog v dunajskostredskom okrese.

slovakia

left justify in out

Prípad sa ťahal dlhých 5 rokov a na Okresnom súde v Trnave bolo vykonaných až 35 hlavných pojednávaní.

 

Na dnešnom pojednávaní nová sudkyňa oslobodila maďarských občanov Alexandra Hariša, prezývaného Turek, Andrása Mátera a bývalého šéfa kriminálky v Galante Jozefa Molnára. Obžalovaní boli oslobodení spod obžaloby z dôvodu, že sa obhajobe podarilo preukázať vykonanými dôkazmi ich nevinu  a našimi dôkazmi sme dokázali, že uvedeného trestného činu a skutku sa dopustila, resp. dopustili iné osoby, ktoré boli v tejto veci vypočuté v procesnom postavení svedkov. 

 

Tento prípad je ojedinelým prípadom a špecifickým práve z dôvodu, že obžalovaní neboli oslobodený pre nedostatok dôkazov, ale práve naopak obhajobe sa podarilo preukázať úplne ich nevinu, a súčasne sa nám podarilo preukázať počas dokazovania na súde vinu inej osoby, resp. iných osôb. 

 

Rozsudok však ešte nie je právoplatný pretože prokurátorka sa odvolala a žiada pre troch mužov tresty odňatia slobody od 6 do 10 rokov.

 

“Okresný súd Trnava rozsudkom zo dňa 7.4.2016 oslobodil spod obžaloby obžalovaných A.H., J.M. a A. M. lebo nebolo dokázané, že sa stal skutok, pre ktorý sú obžalovaní stíhaní. Rozsudok okresného súdu nenadobudol právoplatnosť, pretože prokurátorka podala proti nemu odvolanie. Obžalovaní sa práva na podanie odvolania vzdali,” povedala pre netky.sk Hovorkyňa Krajského súdu v Trnave Jana Kondákorová

 

Jediným svedkom v tomto prípade bol majiteľ pozemku Léhel Horváth. Ten sa však na súd viackrát nedostavil, výpoveď niekoľkokrát zmenil, alebo odmietol vypovedať.

 

"Jednoznačne a bez pochýb sme preukázali, že „korunný“ svedok klame vo viacerých podstatných skutočnostiach, pričom tvrdenia „korunného“ svedka v celom rozsahu vyvrátili znalecké posudky z biológie, elektrotechniky a botaniky ako aj ostatné vykonané dôkazy. Tieto dôkazy spolu s výsluchmi policajtov, ktorí museli byť nakoniec vypočutí v konaní preukázali, že skutok spáchal práve korunný svedok," povedal pre netky.sk advokát oslobodených.

 

Hariš, ktorého vymenil Jaroslav Spišiak za Jozefa Roháča, prezývaného aj Potkan, od začiatku tvrdil, že to na neho narafičili. Po celý čas to tvrdil, aj bývalý šéf kriminálky v Galante Jozef Molnár. Okresný súd im dal dnes za pravdu a trojicu zbavil obvinení. Obvinení dokonca pobudli niekoľko rokov vo vyšetrovacej väzbe.

 

Trojicu obvinili z prevádzkovania podzemného laboratória neďaleko Dunajskej Stredy. Ako sa ukázalo išlo o vykonštruovaný prípad.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies