Súd v Štrasburgu zamietol sťažnosť nemeckého aktivistu proti interrupciám

NETKY.SK • 20 September 2018, 15:45 • 2 min
Súd v Štrasburgu zamietol sťažnosť nemeckého aktivistu proti interrupciám

BERLÍN - Európsky súd pre ľudské práva (ESĽP) zamietol vo štvrtok sťažnosť nemeckého aktivistu a nariadil mu, aby prestal hovoriť o interrupciách vykonaných lekármi ako o "závažných vraždách" a prirovnávať ich k holokaustu, informuje agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Súd so sídlom vo francúzskom Štrasburgu rozhodol v sérii prípadov, v ktorých figuruje nemecký aktivista Klaus Günter Annen. Ten namietal, že štyri príkazy, ktoré voči nemu vydal nemecký súd, zasahovali do slobody jeho prejavu.

 

ESĽP stanovil, že Annenove obvinenia voči lekárom, ktoré zverejnil na svojej webovej stránke i na iných miestach, "nielenže boli veľmi vážne, ale mohli tiež podnecovať k nenávisti a agresii".

 

Príkazy vydané nemeckým súdom síce obmedzili slobodu jeho prejavu, napriek tomu však boli "nevyhnutné v demokratickej spoločnosti", uviedol ESĽP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona