Súd v Rumunsku zamietol odvolanie manažéra Lukoilu v prípade sprenevery

NETKY.SK • 5 August 2015, 11:34 • 2 min
Súd v Rumunsku zamietol odvolanie manažéra Lukoilu v prípade sprenevery

PLOIEŠTI - Rumunský súd zamietol odvolanie generálneho riaditeľa a šiestich vedúcich zamestnancov miestnej rafinérie Petrotel, pracujúcej pre ruskú ropnú spoločnosť Lukoil, ktorí sú obžalovaní z daňových únikov a prania špinavých peňazí.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra AP. Odvolací súd v rumunskom meste Ploiešti zamietol odvolanie generálneho riaditeľ Petrotelu Lukoil a ruského občana Andreja Bogdanova, ako aj šiestich rumunských a ruských manažérov tejto rafinérie proti obžalobe. Rozhodnutie súdu bolo zverejnené dnes.

 

Prokuratúra vyšetruje 39 spoločností, prostredníctvom ktorých sa vykonávalo pranie špinavých peňazí a daňové úniky v hodnote 1,77 miliardy eur. Prokuratúra v pondelok 3. augusta oznámila, že manažéri údajne zneužili úvery aj kapitál spoločnosti Petrotel Lukoil.

 

Prokuratúra minulý mesiac zmrazila akcie a bankové účty Lukoilu vo výške dvoch miliárd eur.

Rafinéria Petrotel spracováva ročne 2,4 milióna ton ropy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies