Súd v Pezinku udelil členom talianskeho podsvetia 30 mesiacov za falšovanie peňazí

NETKY.SK • 22 Marec 2017, 16:57 • 2 min
Súd v Pezinku udelil členom talianskeho podsvetia 30 mesiacov za falšovanie peňazí

PEZINOK – Dvoch mužov zo Sicílie, ktorí sú považovaní za členov talianskeho podsvetia, dnes opätovne odsúdil Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku na 30-mesačné väzenie s minimálnym stupňom stráženia.

slovakia

left justify in out

Súd ich uznal vinnými zo zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov v štádiu pokusu. TASR informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

 

ŠTS tak rozhodol rovnako ako v septembri minulého roka. Najvyšší súd (NS) SR však vo februári rozsudok zrušil a vec vrátil späť na ŠTS.

 

Podľa obžaloby sa Sergio Giovanni G. a Salvatore G. zamerali na strednú Európu, kde chceli sfalšovať 20- a 500-eurobankovky vo veľkom rozsahu. Nakontaktovali sa na osoby na Slovensku, našli tlačiareň v Česku a ak by sa im to podarilo, postupne by tak vytlačili eurobankovky v celkovej hodnote zhruba 80 miliónov eur.

 

Taliani mali byť dobre vybavení, originálne hárky mali doviezť z Talianska, potrebovali však na ne natlačiť ochranné znaky. K dispozícii mali autentické tlačiarske vzory. Sfalšované peniaze by potom distribuovali do cudziny, mimo Európy, kde by ich legalizovali. Obaja muži počas procesu tvrdili, že sú nevinní.

 

Podľa informácií z policajného prostredia má ísť o ľudí zo zločineckej skupiny Cosa Nostra. Ako uviedol prokurátor, podľa Interpolu minimálne jeden z nich je členom tejto skupiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona