Súd v Paríži potrestal muža, ktorý označil migráciu za moslimskú inváziu

NETKY.SK • 9 Máj 2018, 13:56 • 2 min
Súd v Paríži potrestal muža, ktorý označil migráciu za moslimskú inváziu

PARÍŽ - Štát , ktorý trestá ľudí za verbálne prejavy, nemá právo si hovoriť slobodný. Platí to aj v prípade Francúzska, kde odvolací súd potrestal Erica Zemmoura pokutou 5-tisíc eur za „vyvolávanie nenávisti proti moslimom“. Zemmour v roku 2016 hovoril o „moslimskej invázii“, ktorej Francúzsko čelí a varoval pred rizikom náboženskej vojny vo Francúzsku. Súd rozhodol, že tento židovsko-francúzsky autor svojím výrokom v televízii podnecoval voči moslimom nenávisť.

slovakia

left justify in out

Zemmour je pomerne populárny autor. Jeho knihy „Samovražda Francúzska“ sa v roku 2015 predalo viac než milión kusov.

 

V osudnom rozhovore hovoril Zemmour o migračnej kríze ako o moslimskej invázii. Tiež povedal, že v snahe vyhnúť sa v budúcnosti náboženskej občianskej vojne sa budú musieť francúzski moslimovia rozhodnúť medzi svojím náboženstvom a svojou krajinou.

 

Parížsky súd označil tieto slová za islamofóbne a za niečo, „čo ide za hranice povoleného práva na slobodu prejavu“.

 

Sloboda slova sa tak stáva fraškou. Ak môžete hovoriť len to, čo je povolené, o akej slobode slova tu hovoríme, pýta sa stredoevropan.cz?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies